Rasmus Ginnerup ny A-rytter

Torsdag 28. maj 2015 kl: 10:07

Rasmus Ginnerup - nu er han A-rytter.
Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 var til landevejsløb alle tre dage i Pinsen, hvor der er blevet dystet på vejene ved Kjellerup, Ikast og Hammel. Ginnerup kørte en sejr i hus.

Det tre løb talte også til en samlet cup, Marcello Bergamo Cup, som blev kørt på point.

Lørdag viste Rasmus Ginnerup fra Team RC1910 Elite rigtig god form i B-klassen, hvor han vandt løbet, og dermed kunne iklæde sig den gule førertrøje i cuppen. Team RC1910 Elites Rasmus Hvarre blev nr. 16 i samme løb.

Søndag i Ikast gik det efter planen, og med en 5. plads i løbet, kunne han beholde den gule trøje, og der var lagt op til en spændende dyst i Hammel, hvor både trøjen skulle forsvares, og det sidste point til oprykning til A klassen skulle hentes.

Desværre vågnede Rasmus op 2. Pinsedag med sygdom i kroppen, og selv om han startede i løbet var der ikke noget at gøre, han måtte udgå, og se den samlede sejr forsvinde ud i horisonten.

Han kunne til gengæld glæde sig over, at kommissærerne valgte at oprykke ham på trods af et enkelt manglende point, fordi de vurderede, at han sagtens ville kunne begå sig i A-klassen, og dermed tørner Rasmus Ginnerup fremover ud med de sorte A-numre på ryggen.

I A-klassen havde Team RC1910 Elite kun 4 ryttere med i løbene, idet de øvrige var en tur i Polen for at køre etapeløb.
Søndag var Mikkel Bahnsen med i et lovende udbrud i løbet ved Ikast, som desværre blev hentet kort før mål, og en topplacering blev det derfor ikke til. Til gengæld viste Jens Møller Pedersen sine spurt evner og hentede præmie som nr. 17 i den store massespurt.

Dagen efter i Hammel, hvor feltet, på trods af den hårde rute med forcering af Pøt Mølle bakken flere gange, kom hjem til en massespurt viste RC1910’ere Mikkel Bahnsen og Anders Krogh også flotte spurt evner og var med helt frem, idet de besatte løbets 8. og 11. plads.

En anden randrusianer gjorde det også godt i Pinsens A-løb, Rolf Nyborg Broge blev lørdag nr. 6, søndag nr. 11, og mandag kom han på podiet i Hammel, hvor det blev til en 3. plads.

I veteran og ungdomsrækkerne blev det også til randrusianske præmier i Pinsen, hvor Casper Busk Jensen blev nr. 4 i Hammel og nr. 8 i Kjelleup i Ungdom U17 klassen, og klubkammeraten Oliver Farving tog præmie i Ikast ved at blive nr. 21.

Alex Madsen hentede præmie i Veteran H50 i Ikast med en 4. plads, og unge Jonas Stegger fik årets første præmie som nr. 12 i Kjellerup i D-klassens løb.

I det polske etapeløb Baltyk – Karkonosze Tour, UCI 2.2 fra 19. til 24. maj har Team RC1910 Elite haft Nils Lau Broge, Jesper Hansen, Jacques Stilling, Sebastian Carlsbæk Møller og et par gæsteryttere Simon Gaal og svenske Patrick Ericsson til start.

Løbet var stærkt besat med ryttere fra mange nationer, og der blev kørt lange og hårde etaper hver dag.

De randrusianske ryttere sad godt med hver dag, og kom langt de fleste dage ind med hovedfeltet, og havde flere placeringer i top 30.

På sidste etape viste Nils Lau Broge flot kørsel ude på ruten, hvor han vandt 2 indlagte spurter. Dette gav ham en samlet 8. plads i løbets pointkonkurrence.

Jesper Hansen, Jacques Stilling, Sebastian Carlsbæk Møller og Simon Gaal drager nu videre mod Ukraine, hvor der skal køres 3 UCI løb i næste uge. Her får de selskab af den nyoprykkede Rasmus Ginnerup samt gæsterytter Jacob Frandsen.