500 ryttere fightede ved Randers

Mandag 14. april 2014 kl: 07:13

Randers Cykleklub af 1910 afviklede i weekenden sit årlige Nishiki landevejsløb. Løbet kørtes på en 15,5 km rute med start og mål ved Korshøjskolen i Harridslev.

Løbet, der blev kørt lørdag, blev afviklet uden uheld, hvilket måske kan tilskrives klubbens tilladelse til at ensrette det meste af ruten. Vejret var flot forårsvejr, lidt køligt og med let vind.

Godt 500 ryttere havde fundet vej til Randers fra hele landet, plus Norske, Svenske og Tyske ryttere.

Det største felt var A-klassen med over 80 ryttere til start. I U-17 klassen afvikledes første afdeling af den gennemgående Tornado Cup med ca. 70 ryttere på startlinien.

Nishikiløbet var første start i Danmark for Randers Cykleklub af 1910’s Elite Team. Tre af de 6 A-ryttere kom igennem løbet, de 2 i præmierækken og i B-klassen kørte to af satsningsrytterne i præmierækken.

Den hårde rute og vinden skilte felterne i små grupper efterhånden som løbene skred frem.

I A-klassen blev det til fornemme placeringer til de to Randersfolk, Rolf Broge nr.2 og Rasmus Mygind nr. 4.

Hos veteran H40 feltet blev det til en fornem 2. plads til Henrik Jensen på hjemmebanen i Harridslev.

Lokale Resultater i Nishikiløbet, lørdag

A-klassen – 151 km
1. Rasmus Guldhammer, Team Trefor-Blue Water, 3.42.10
*2. Rolf Broge, Team Designa Køkken-Knudsgaard, s.t.
3. Alexander Kamp, Christina Watches-KUMA, s.t.
*4. Rasmus Mygind, Team Trefor-Blue Water, s.t.

21. Mikkel Olsen, Randers, 2.11.28

Søndag var der andendagsgilde med landevejsløb i strid blæst ved Hobro. Her gjorde Randersrytterne rent bord I B-klassen ved at besætte de tre første pladser.

Hos Veteran H40 blev det igen til en andenplads til Randers, denne gang til Michael Jensen. I ungdom U17 klassen viser den unge Randers talent, Sebastian Ifversen storform nr. 5 I Randers og på skamlen som nr. 3 I Hobro. Hos A-rytterne besatte Rasmus Mygind igen fjerdepladsen I Hobro løbet.

Lokale resultater ved Hobro løbet, søndag

A-klassen – 159 km
1. Asbjørn Kragh Andersen, Christian Watches-KUMA, 3.59.42
2. Alex Rasmussen, Riwal Cycling Team, s.t.