25 punkteringer hos Randersrytterne

Mandag 28. april 2014 kl: 09:06

Randersrytterne fotograferet under præsentationen i Herning.

Weekenden bød på flere udfordringer for rytterne fra Randers Cykleklub af 1910.

Eliterytterne har lørdag kørt 1. afdeling af den landsdækkende Post Cup, søndag var der landevejsløb i Skive for alle licensryttere, og mountainbike rytterne har været i konkurrence i skovene nær Silkeborg.

Første afdeling af Post Cuppen var i år henlagt til Herning, som havde valgt at benytte samme rute, som de tidligere har afholdt UCI-løbet Grand Prix Herning på. Ruten indeholder tæt ved 20 grusstykker, og løbet kaldes ”det danske Paris-Roubaix” eller ”Helvede i Nord”, så der var en hård dag i vente fra RC1910 Elite rytterne, og den blev måske mere hård end forventet.

RC1910 Elite rytterne havde i alt omkring 25 punkteringer, så det blev en travl dag for servicebilen, men også en meget lærerig dag for både ryttere og hjælpere.

RC’erne kørte fra start aggressivt og holdt sig i front, men de mange punkteringer betød desværre, at det blev til ren overlevelse i mange situationer.

Nils Lau Broge kørte et helt fantastisk løb, og fik hele dagen placeret sig fantastisk godt, så han i slutfasen var med i det felt, der skulle kæmpe om sejren. Der var rigtig mange udbrudsforsøg, som dog alle blev hentet, og det hele endte i en massespurt, hvor Nils Lau fik en meget flot placering i præmierækken som nr. 17 i sit første Grand Prix Herning.

De øvrige RC ryttere, Emil Ravnsholt, Jens Møller Pedersen, Anders Krogh og Simon Bigum kørte alle et flot løb, og holdte sig fremme, som planlagt, men de mange punkteringer gjorde, at de alle udgik efter at have kørt mellem 130 og 160 km af de i alt 184 km.

Inden da havde RC1910 Elite team rytterne vist rigtig flot sammenhold og bakket hinanden op, hvilket også var med til, at Nils Lau Broge kunne lave så flot et placering i det meget stærkt besatte felt, hvor alle danske team ryttere var til start.

To andre randrusianske ryttere gjorde en flot figur i Grand Prix Herning, de to continental team ryttere, Rasmus Mygind og Rolf Broge kørte et meget flot løb, og var med i dagens allerførste udbrud, hvor Rolf Broge, Team Designa Køkken – Knudsgaard, undervejs hentede så mange point i den samlede grusvejs pointkonkurrence, at han vandt den sammenlagt.
Rasmus Mygind, Team Trefor-Blue Water, havde rigtig gode ben, og var med i stort set alle udbrud dagen igennem. Rasmus forsøgte sig med 5-6 km til mål, men blev indhentet igen af feltet, og blev nr. 6 i den store massespurt.

Søndag blev der kørt cykelløb i Skive og omegn, og igen var RC1910 Elite rytterne med til at præge løbet, selvom lørdag havde været en ”hård dag på kontoret” for klubbens A-ryttere, så viste de rigtig god moral. Emil Ravnsholt var tidligt i løbet med i udbrud, men blev indhentet, og både Nils Lau Broge og Jens Møller Pedersen endte i præmierækken som nr. hhv. 17 og 20.

I B-klassen vist RC1910 Elite rytteren Kasper Würtz Schmidt igen sin styrke, og kom endnu engang på skamlen, denne gang som nr. 3.
Kasper styrer målrettet mod en oprykning til A-klassen, og mon ikke den kommer indenfor den næste måneds tid, hvis han fortsætter med samme succes.

Mikkel Bahnsen og Sebastian Carlsbæk var også med i B-klassen, og sluttede lige udenfor præmierækken.

RC1910’s Elite team deltager i den kommende uge i tre store UCI løb, som køres i Skive, Aars og Hanstholm. Over 20 danske og internationale teams deltager, og løbene giver point til den internationale UCI verdens rangliste, så det bliver en stor og spændende opgave for elite rytterne fra Randers.

I søndagens løb i Skive blev det også til fornemme placeringer til de øvrige licensryttere fra Randers Cykleklub af 1910, hvor det blev til podieplaceringer i både Veteran H40 klassen, hvor Henrik Jensen blev nr. 3, og i Veteran H50 klassen opnåede Roy Andersen samme placering.

I ungdomsrækkerne viste Sebastian Ifversen igen stærk kørsel, og blev denne gang nr. 4.